9 stycznia br. odbyły sie warsztaty kulinarne dla uczniów Zespołu Szkół Zawodowych nr 4 w Opolu. Pracownicy Instytutu Konfucjusza: Zhang Si, Fang Fang, Che Chi oraz Joanna Butyńska przygotowywali wspólnie tradycyjne chińskie potrawy. Banany w cieście z karmelem smakowały wszystkim, choć proces przygotowywania ich wywoływał zdziwienie na wielu twarzach. Również i tym razem salę do przeprowadzenia warsztatów udostępniła Dyrektor Zespółu Szkół Zawodowych nr 4 w Opolu, Pani Bożena Czapska-Czoch, Pod czujnym okiem nauczycielki Pani Magdaleny Makos, która serdecznie przyjęła nas w swojej klasie gastronomicznej, uczniowie przygotowali wypieki dla naszych wolontariuszy.
Zajęcia te sprawiły wszystkim ogromną radość!
[foldergallery folder=”wp-content/uploads/stories/warsztaty_kulinarne2″ title=”Warsztaty kulinarne dla uczniów”]